Ben ik de juiste kandidaat voor een haartransplantatie behandeling?

Ben ik de juiste kandidaat voor een haartransplantatie behandeling?

U bent een kalende persoon en hebt waarschijnlijk verschillende oplossingen geprobeerd, of misschien bent u net begonnen met het vinden van een goede oplossing. Hoe dan ook, door uw kaalheid of haarverlies kan het zijn dat u zich onzeker gaat voelen.

Man of vrouw, haaruitval is voor veel mensen een probleem. Bijna 70% van alle mannen ervaren voordat ze 50 worden een mate van haarverlies, en ongeveer 25% van de vrouwen ervaren een vorm van haarverlies voor de overgang, na de overgang kan het zelfs oplopen tot 30%. Daarom heeft haarverlies veel aandacht en bestaan er verschillende mogelijkheden om het te behandelen of compleet te herstellen. Een haartransplantatie is een bewezen methode die er voor zorgt dat u weer een permanente haardos krijgt.

Hoe kaal ben ik?

Als u hieronder de Hamilton-Norwood schaal bekijkt kunt u zien in welke stadium uw haaruitval zich bevindt. Zo kunt u ook zelf beoordelen wat voor soort behandeling voor u het beste is. Bij twijfel kunt u altijd contact met ons opnemen, met een vrijblijvende analyse kunt u een meer uitgebreide en op maat gemaakte behandelplan krijgen van onze consulent.

Hieronder hebben we de Hamilton-Norwood schaal verder uitgewerkt.

Type 1 – Terugtrekkende haarlijn: Dit is het vroegste stadium van haaruitval. Het is belangrijk om snel te beginnen met het proberen te stoppen/verminderen van de haaruitval want dit type kan snel overgaan in type 2 haarverlies. U kunt in deze stadium “minoxidil” gebruiken om het haarverlies te verminderen. Een haartransplantatie wordt hier (in de meeste gevallen) nog niet aangeraden.

Type 2 – Lichte kroonverdunning en verlies: Bij deze type haarverlies hebben mensen dunner wordend haar naar de voorkant van de kruin. Deze type valt eigenlijk onder lichte haaruitval maar het moet zeker niet worden onderschat. Hier raden we aan om snel in actie te komen om verdere verlies zoveel mogelijk te beperken. Omdat dit nog een vroege stadium is is er ook nog potentieel om uw verloren haren soms zelfs terug te krijgen. U kunt in deze stadium haarbehandelingen ondergaan en onze tips volgen die we in onze andere blog “is haaruitval te stoppen” hebben uitgelegd.

Type 3 – Licht tot matig haarverlies: In deze stadium hebben mensen dunner wordend haar aan de voorkant van de kruin net als bij Type 2, maar hiernaast ook dunner wordend haar naar de achterkanten toe. In deze fase bent u op de rand van onhandelbaar haarverlies. In deze stadium is het ook ten zeerste aanbevolen om een specialist raad te plegen om zo niet in verdere problemen te komen. In dit stadium zijn haartransplantaties veelvoorkomend en aan te raden.

Type 4 – Matig haarverlies: Deze fase is moeilijk te herstellen en hier moet ook zo snel mogelijk de haaruitval worden gestopt. Bij stadia na type 4 wordt het steeds moeilijker om al het haar te herstellen en hoe meer u haar verliest hoe moeilijker het wordt. Om uw haaruitval zo snel mogelijk te stoppen en een optimale haargroei te krijgen wordt hier onmiddellijk aangeraden om met een specialist te overleggen. In dit stadium is het noodzakelijk om een haartransplantatie te ondergaan en dit komt dan ook heel vaak voor.

Type 5 Zwaar haarverlies: In deze stadium hebben mensen al heel wat haar verloren. Hier is het ook moeilijker om al het verlies terug te krijgen. In deze stadium wordt dan ook en haarbehandelingen en een haartransplantatie aangeraden voor de beste resultaten.

Type 6 Aanzienlijk groot haarverlies: In deze stadium is er onmiskenbaar veel haar verloren, er zijn van de voorkant tot aan de achterkant van het hoofd dunner wordende of grote kale plekken. Voor een maximale goede resultaat is het van belang om snel een arts te raadplegen.

Type 7 Haarverlies over het hele hoofd: Hier ontbreekt al het haar van de voorkant naar de achterkant. Dit is de moeilijkste fase en hier is het niet meer mogelijk om al uw haren terug te krijgen. Met twee haartransplantatie behandelingen is het wel mogelijk om tot een lagere positie te komen op de schaal van Norwood.

De hierboven geschetste mogelijkheden zijn slechts een indicatie. U kunt een vrijblijvende afspraak inplannen om uw wensen en huidige situatie te kunnen bespreken.