Haarverlies na een haartransplantatie

Haarverlies na een haartransplantatie

Na uw haartransplantatie behandeling kunnen uw haren uitvallen. Deze veelvoorkomende tijdelijke situatie na een haartransplantatie wordt ook wel post-operatieve telogeen effluvium genoemd, ook wel bekend als “shock loss”. Uw haren vallen dan “spontaan” uit in het donorgebied en/of het ontvangstgebied na ongeveer drie tot vier weken na de haartransplantatie behandeling. Dit kan als vervelend worden ervaren maar dit is niet iets om zorgen over te maken.

Oorzaak

De haarfollikels ondergaan een verandering in de tijdelijke afname van de bloedtoevoer en hierdoor kan shock loss voorkomen. Het is heel normaal dat de getransplanteerde haren na de behandeling uitvallen, dit is een tijdelijke bijwerking van het genezingsproces. Na deze periode van shockverlies zullen uw getransplanteerde follikels normale haren produceren. Uw nieuwe haren zullen er ook gezonder en dikker uitzien dan voor de shockloss.

Herstel van haaruitval

Veel gestelde vraag aan ons is hoe de herstel voor een haartransplantatie werkt. De hersteltijd is kort na een haartransplantatie, u kunt na een paar dagen alweer uw dagelijkse leven oppakken.

Na de shock loss zult u merken dat uw haren gezonder en dikker zullen groeien, na nog een paar maanden worden de resultaten nog beter, gezonder en dikker maar uw volledige eindresultaat bereikt u na ongeveer twaalf maanden.

Wat te doen na een haartransplantatie?

Op onze patiëntengids pagina kunt u hier ook uitgebreid overlezen, daarnaast leggen wij u dit duidelijk en uitgebreid uit. Maar belangrijke punten zijn bijvoorbeeld om geen cosmetica, gel/wax of lotions te gebruiken de eerste periode na een haartransplantatie. We zullen u vitamine supplementen aanraden en shampoo te gebruiken die wij hebben aanbevolen.

De vitamines die u kunt nemen om het genezingsproces na een haartransplantatie te versnellen zijn de vitaminen A, B, C, D en E. Het effect van deze vitaminen op het haar is heel variabel. Vooral B-vitamines worden vaak aangeraden na een haartransplantatie en is zink ook een basissupplement voor iedereen die gezondere haren wilt.