Wat is een haartransplantatie

Haartransplantatie bij haaruitval

Man of vrouw, haaruitval is voor veel mensen een probleem. Bijna 70% van alle mannen ervaren voordat ze 50 worden een mate van haarverlies, en ongeveer 25% van de vrouwen ervaren een vorm van haarverlies voor de overgang, na de overgang kan het zelfs oplopen tot 30%. Daarom heeft haarverlies veel aandacht en bestaan er verschillende mogelijkheden om het te behandelen of compleet te herstellen. Een haartransplantatie is een bewezen methode die er voor zorgt dat u weer een permanente haardos krijgt.

Haartransplantatie

Een haartransplantatie is een microchirurgische behandeling om de haargroei bij kalende mensen te herstellen. In feite betreft een haartransplantatie het transplanteren van gezonde haarzakjes van het lichaam naar het kalende gebied. De behandelingen worden uitgevoerd onder lokale anesthesie om de hoofdhuid van de patiënt te verdoven. De behandeling duurt tussen de drie en acht uur.
Sommige personen die bijvoorbeeld over het hele hoofd kalend zijn hebben een vervolgsessie nodig omdat we maximaal tot ongeveer 4500 per behandeling kunnen overplaatsen.

Graft

Een graft is een minuscuul stukje huid dat haarzakjes bevat, dit kan één haartje zijn maar ook twee of meer. Bij een haartransplantatie is de doel om haargroei te creëren op plekken waar de haren zijn uitgevallen. Bij onze andere blog gaan we hier dieper op in en ook over de verschillende behandelmethoden.

Hoeveel grafts zijn nodig voor een haartransplantatie?

Hoeveel grafts er nodig is voor iedereen anders. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals welke techniek er wordt gebruikt, de dikte van de haar van de patiënt, de grootte van het te behandelen gebied of de kwaliteit en capaciteit van het donorgebied. Daarnaast ook belangrijk, houden we ook rekening mee met het toekomstige haarverlies van de patiënt.

Is een haartransplantatie alleen voor mannen?

Haaruitval treft niet alleen mannen, ook vrouwen kunnen hier last van hebben. Beide behandelmethoden (FUE-Saffier en de DHI-Choi) zijn voor mannen en voor vrouwen toepasbaar. We merken wel dat vaak de vrouwelijke patiënten voor de DHI methode kiezen.

Ziet een haartransplantaties er natuurlijk uit na de herstelperiode?

We krijgen vaak de vraag, “zien mensen later aan mij dat ik een haartransplantatie ben ondergaan?”. Een goede natuurlijk ogende haartransplantatie is afhankelijk van meerdere factoren. De kwaliteit van de haarzakjes en de ervaring van het team die de behandeling uitvoert zijn twee belangrijke punten van het succespercentage. Daarnaast zijn uw wensen belangrijk, een patiënt met een compleet kalende hoofd en een slecht donorgebied met hele hoge verwachtingen zal niet een tevreden resultaat behalen. Bij de haaranalyse bekijken we uw wensen en nemen we de mogelijkheden samen goed met u door.

Hoe lang na een haartransplantatie zijn de grafts veilig?

Haartransplantaten die net zijn overgeplaatst zijn de eerste periode kwetsbaar en hebben ongeveer twee weken nodig om zich goed te hechten aan het nieuwe gebied. Uw hoofdhuid zal deze periode genezen van de behandeling, u moet daarom de eerste dagen na de haartransplantatie goed de instructies volgen en de medicijnen innemen die u zijn voorgeschreven.